Χρηματοδότηση Οργανώσεων

Τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε

Συντονιστές: rainbow, nikos1967, bear

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
rainbow
Δημοσιεύσεις: 4507
Εγγραφή: 05 Απρ 2008, 20:19
Τοποθεσία: Αθήνα

Χρηματοδότηση Οργανώσεων

Δημοσίευση από rainbow » 31 Αύγ 2016, 18:10

Όπως υποσχέθηκα στον Αρη θα προσπαθήσω να δώσω μια εικόνα των χρηματοδοτήσεων του Συλλόγου Οροθετικών (δεν μπορώ να πω για τις άλλες οργανώσεις γιατί δεν τα ξέρω αλλά όλοι δημοσιεύουν τις χρηματοδοτήσεις τους οπότε όποιος ενδιαφέρεται τα βρίσκει).

Η Θετική Φωνή χρηματοδοτείται

1ον) Σαν μέλος της ΕΣΑμεΑ. Απο την ΕΣΑμεΑ παίρνει, ανάλογα με τα μέλη της, μέρος της κρατικής επιχορήγησης που δικαιούται βάση του νόμου. Είναι και τα μόνα κρατικά χρήματα που λαμβάνει.

2ον) Απο διάφορα κοινωφελή Ιδρύματα που στο καταστατικό τους έχουν σαν σκοπό να επιχορηγούν κοινωνικές οργανώσεςι για κοινωνικό έργο. Πχ το ίδρυμα Μποδοσάκη επιχορήγησε τη δημιουργία video της ΘΦ για το στίγμα. (μη φανταστείς τίποτε τρελά ποσά...2000 ευρώ) Άλλα ιδρύματα είναι το SOLIDARITY NOW (http://www.solidaritynow.org/) το OSF (https://www.opensocietyfoundations.org/regions/europe) και το AHF (http://www.aidshealth.org/#/)
To τελευταίο είναι και αυτό που στηρίζει τη λειτουργία των Checkpoints σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη κάνοντας το τέστ προσιτό σε χιλιάδες νέους ανθρώπους κυρίως.
Σημείωση: τα περισσότερα αυτά ιδρύματα άρχισαν να χρηματοδοτούν οργανώσεις με το που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα.

3ον) Ενα ποσό προέρχεται από τις φαρμακευτικές που έχουν σκευάσματα για το HIV/AIDS και είναι υποχρέωσή τους στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης.
Ειδικά στο δικό μας χώρο που δεν υπάρχουν περιθώρια υπεσυνταγογράφησης ή κατευθυνόμενης συνταγογράφησης η χρηματοδότηση αυτή είναι πλήρως διαφανής δημοσιεύεται στα site των εταιριών και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκβιασμούς κλπ

Αυτοί λοιπόν είναι οι 3 πυλώνες χρηματοδότησης.

Πολλές εταιρείες μας δίνουν κάποιες χορηγίες σε είδος.
Πχ ζητήσαμε γυαλιά για τους οροθετικούς του Κορυδαλλού μας τα έδωσαν.
ζητήσαμε τρόφιμα για άπορους μας έδωσε ο Σκλαβενίτης, ζητήσαμε τσιρότα (μερικά τα δώσαμε σε ΜΕΛ) κι αυτά ήταν χορηγία.
Πάμε ζητάμε και από άλλους... αλλοι δίνουν αλλοι όχι.

Τα οικονομικά μας ελέγχονται και μάλιστα οι περισσότεροι χρηματοδότες για να σου δώσουν είναι πολύ αυστηροί.

Αυτά.

Απάντηση