H «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩ

Εδώ μπορούν όλοι οι να αναρτούν ανακοινώσεις ,αλλά και να συζητάμε θέματα λειτουργίας του φόρουμ.

Συντονιστές: rainbow, nikos1967, bear

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
rainbow
Δημοσιεύσεις: 4503
Εγγραφή: 05 Απρ 2008, 20:19
Τοποθεσία: Αθήνα

H «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩ

Δημοσίευση από rainbow » 15 Ιουν 2016, 19:18

Εικόνα

Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας και σχετική έρευνα, η «Θετική Φωνή» διαπίστωσε πως το ηλεκτρονικό αρχείο ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) είναι συνδεδεμένο με το σύστημα «Taxis» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τρόπο που επιτρέπει σε κάθε κρατικό υπάλληλο ή αξιωματούχο που χειρίζεται το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και συγκεκριμένα στις παθήσεις εξαιτίας των οποίων αποδίδεται το ποσοστό αναπηρίας.

Η αναγραφή της πάθησης ή των παθήσεων δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που προβλέπονται ρητά, όπως στα δικαιολογητικά για τα επιδόματα πρόνοιας. Αντίθετα, η καταγραφή τους σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα όπου έχουν πρόσβαση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιοποιεί ευαίσθητα δεδομένα υγείας κατά παράβαση διατάξεων που ορίζουν ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις προστατεύονται από το απόρρητο. Ιδιαίτερα για νόσους με κοινωνικές προεκτάσεις στιγματισμού και αποκλεισμού όπως το HIV/AIDS, η πολιτεία οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία, αντί να αμφισβητεί στην πράξη το σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Synthesis» έχουν ήδη αποστείλει επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιστολή καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει άμεσα, προκειμένου το ηλεκτρονικό σύστημα να παρέχει μεν πρόσβαση στο ποσοστό αναπηρίας, αλλά όχι στους λόγους απόδοσής του.

Η ίδια πρόβλεψη πρέπει να ισχύσει για κάθε χρήση των αποφάσεων των ΚΕ.Π.Α. με την έκδοση αποσπάσματος για κάθε νόμιμη χρήση μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που θα αναγράφει αποκλειστικά και μόνο το ποσοστό αναπηρίας, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

http://positivevoice.gr/?p=3964

Άβαταρ μέλους
rainbow
Δημοσιεύσεις: 4503
Εγγραφή: 05 Απρ 2008, 20:19
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: H «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΔΕΔΟ

Δημοσίευση από rainbow » 15 Ιουν 2016, 19:30

Ήδη έχουμε ζητήσει και κανονίζουμε συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

ackatanomastos
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2015, 21:03

Re: H «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΔΕΔΟ

Δημοσίευση από ackatanomastos » 15 Ιουν 2016, 21:04

Πόσο καιρό άραγε να συμβαίνει αυτό. Όταν αποφάσησα να κάνω τα χαρτια μου και αφου περασα απο τα κεπα διαπιστωσα οτι θα πηγαινα με το χαρτι που ελεγε την ασθενεια μου στον δημο που μεγαλωσα που λιγο ή πολύ με ήξεραν όλοι. Κάλεσα την θετική φωνη, το κέντρο ζωής και μου είπαν οτι το γνωριζαν. Τωρα ειμαστε και στις εφορειες και οχι μονο. Το αστείο είναι ότι στις μελ χρησιμοποιουν τα αρχικα και ολες οι δημοσιες υπηρεσιες τα ονοματεπωνυμα μας τα αμκα τα αφμ την ασθενεια κλπ κλπ. Το μονο που μενει ειναι να βγουμε σε ενθετο κυριακατικης εφημεριδας

Απάντηση