Σελίδα 1 από 1

U=U...Τρίτη 6/6 στον Ιανό στις 5:30

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2017, 20:49
από rainbow
Εικόνα


O Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, το AIDS Healthcare Foundation Europe και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα «U=U: HIV Undetectable = Untransmittable – Μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο HIV σημαίνει μη μεταδοτικός», την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στις 17:30 στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).

Η εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Εγώ και ο HIV» και του «Pride Week 2017» αποσκοπεί στην ενημέρωση της κοινότητας μέσα από ένα διάλογο σε χαλαρό κλίμα, σχετικά με το τι σημαίνει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, πώς επιτυγχάνεται, πώς συμβάλει στην αναχαίτιση της μετάδοσης του ιού και κυρίως πώς αποτελεί ένα ισχυρό όχημα για την καταπολέμηση του στίγματος που βιώνουν τα οροθετικά άτομα.

Στην ανοιχτή συζήτηση θα συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, εκπρόσωποι της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας και της Colour Youth για το πώς αντιλαμβάνεται η κοινότητα των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες τη θεραπεία ως πρόληψη και θα φιλοξενηθούν επίσης βιωματικές προσεγγίσεις του θέματος.

H εκδήλωση αποτελεί ένα βήμα συζήτησης για το ρόλο του μη ανιχνεύσιμου ιικού φορτίου στην πρόληψη του HIV και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις στην Ελλάδα, που σχετίζονται με την πρόσβαση σε υπηρεσίες εξέτασης, στη θεραπεία και στη μέτρηση του ιικού φορτίου.

Re: U=U...Τρίτη 6/6 στον Ιανό στις 5:30

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2017, 21:31
από Stef
Ας το ανεβάζει κάποιος εδώ. Καλά θα ήταν.

Re: U=U...Τρίτη 6/6 στον Ιανό στις 5:30

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2017, 23:58
από Nikolas
Δυστυχώς το θεμα με την (μη) μετρηση του ιικου φορτιου εχει γινει πολυ σοβαρο πλεον... για να το περνουμε αψηφιστα... και θα πρέπει πρακτικα να δουμε τι μπορουμε να κσνουμε πλεον.

Re: U=U...Τρίτη 6/6 στον Ιανό στις 5:30

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2017, 23:59
από Nikolas
Δυστυχώς το θεμα με την (μη) μετρηση του ιικου φορτιου εχει γινει πολυ σοβαρο πλεον... για να το περνουμε αψηφιστα... και θα πρέπει πρακτικα να δουμε τι μπορουμε να κσνουμε πλεον. Θα περιμενουμε να δουμε λοιπον τι συζητηθηκε και κατω στην Αθηνα.

Re: U=U...Τρίτη 6/6 στον Ιανό στις 5:30

Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2017, 18:22
από Stef
Είχε ζωντανή μετάδοση από το facebook αλλά την διέκοψαν.