ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Πληροφορίες για τις κοινωνικές παροχές που δικαιουνται οι οροθετικοί, διαδικασίες , δικαιολογητικά

Συντονιστές: rainbow, nikos1967, bear

Απάντηση
πανος ath
Δημοσιεύσεις: 4656
Εγγραφή: 30 Οκτ 2010, 18:55

ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από πανος ath » 10 Ιαν 2014, 10:21

Το ειδα σημερα σε τρεηλερ στην τσαπανιδου,το ηξερα βεβαια και το παραθετω μηπως βοηθησει οποιονδηποτε
http://kentrozois.gr/?page_id=73

Άβαταρ μέλους
nikos1967
Δημοσιεύσεις: 7865
Εγγραφή: 15 Αύγ 2009, 11:25
Επικοινωνία:

Re: ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από nikos1967 » 10 Ιαν 2014, 10:25

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δωρεάν νομική στήριξη σε οροθετικά άτομα


Επαναλειτουργεί η Νομική Υπηρεσία του Κέντρου Ζωής
Δωρεάν νομική στήριξη σε άτομα που ζουν με HIV/AIDS αρχίζει να παρέχει και πάλι το Κέντρο Ζωής (Κ.Ζ.) από τις 8 Ιανουαρίου 2014 με βασικό στόχο την ενημέρωση των οροθετικών για τα δικαιώματά τους σε βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής και τη νομική εκπροσώπηση-μέσω του δικηγόρου του Κ.Ζ.- σε περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων αυτών. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επαναλειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας της οργάνωσής μας. Είμαστε και πάλι σε θέση να προσφέρουμε- σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο- δωρεάν νομική βοήθεια σε μια ευάλωτη και κοινωνικά αποκλεισμένη ακόμα και σήμερα ομάδα, τους οροθετικούς», δήλωσε ο Λεωνίδας Βακερλής Πρόεδρος του Κέντρου Ζωής. «Τα πρώτα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά, αφού καταφέραμε να προσφέρουμε δωρεάν νομική στήριξη σε 119 άτομα μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας. Προσδοκία μας είναι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους», συμπλήρωσε.
Βασικοί στόχοι του γραφείου Νομικής Στήριξης παραμένουν η προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, οι παρεμβάσεις σε αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την ανάδειξή των προβλημάτων που προκύπτουν από τα νομικά κενά και η υποβολή προτάσεων για τη σύνταξη θεσμικού πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων αυτών. Οι προσπάθειες που έγιναν για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά μετά την επαναλειτουργία της. Παράλληλα, οι αρμόδιοι του Κέντρου Ζωής επιδιώκουν μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας να αναπτύξουν ένα δίκτυο συνεργασίας με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της HIV λοίμωξης για να ενώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των οροθετικών .
Ο Νομικός Σύμβουλος, που θα στελεχώνει τη Νομική Υπηρεσία του Κέντρου Ζωής, θα βρίσκεται στα γραφεία της οργάνωσης κάθε Τετάρτη 14:30- 19:30 μ.μ. και θα δέχεται μετά από ραντεβού.
Το Κέντρο Ζωής θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την έμπρακτη συμβολή του στην επαναλειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με το Κέντρο Ζωής :τηλ. 210 7257617,210 7233848

Απάντηση