21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ AIDS (2009)-Νεώτερα για το AIDS

Συντονιστές: rainbow, nikos1967, bear

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
nikos1967
Δημοσιεύσεις: 7865
Εγγραφή: 15 Αύγ 2009, 11:25
Επικοινωνία:

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ AIDS (2009)-Νεώτερα για το AIDS

Δημοσίευση από nikos1967 » 06 Ιούλ 2012, 19:55

Γ. Χρύσος
Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος,
Αναπληρωτής Διευθυντής
Β΄ Παθολογικού Τμήματος
και Υπεύθυνος Μονάδας
Λοιμώξεων, Γ.Ν. Πειραιά
«Τζάνειο»Για τους συμπτωματικούς ασθενείς και όσους έχουν CD4 <200 κύτταρα/mm³, τα κλινικά δεδομένα υποστηρίζουν σαφώς την έναρξη αντιρετροϊκής αγωγής. Για τους ασυμπτωματικούς, όμως, αυξάνουν
οι ενδείξεις για πρωιμότερη έναρξη. Το DHHS συνιστά έναρξη σε όλα τα άτομα με CD4 <350 κύτταρα/mm³, η δε IAS-USA συνιστά έναρξη πριν πέσουν τα CD4 κάτω από 350. Επίσης, το DHHS συνιστά θεραπεία στις εγκύους, σε όσους έχουν νεφροπάθεια που συσχετίζεται με τον HIV και σε όσους έχουν HIV/HBV συλλοίμωξη και χρειάζονται θεραπεία για την ηπατίτιδα ανεξάρτητα αριθμού CD4 κυττάρων.
Δεν αναφέρονται πλέον ομάδες για τους οποίους δεν συνιστάται θεραπεία, αλλά ανεξάρτητα αριθμού CD4 η απόφαση βασίζεται στην ετοιμότητα του ασθενούς για συμμόρφωση, την ηλικία, το HIV-RNA, το ρυθμό πτώσης των CD4, πιθανή συλλοίμωξη HCV, τον υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Δεδομένα από τη μελέτη NA-ACCORD έδειξαν 60% μεγαλύτερη θνητότητα σε όσους άρχιζαν θεραπεία μετά την πτώση των CD4 σε <500>100.000
copies/ml σε σχέση με το Lopinavir/Ritonavir και με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από το γαστρεντερικό και μικρότερη αύξηση λιπιδίων.
Από τη μελέτη CASTLE, στις 96 εβδομάδες το Atazanavir Ritonavir φάνηκε να πλεονεκτεί από το Lopinavir/Ritonavir στην επίτευξη μη ανιχνεύσιμου ιικού φορτίου.
Αν και κάποιες μελέτες (D : A : D , SMART) συσχέτισαν το Abacavir με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, μετα-ανάλυση 54 μελετών καθώς και 5 μελετών ACTG, δεν βρήκαν τέτοια συσχέτιση.
Το Raltegravir, o πρώτος αναστολέας ιντεγκράσης, ήδη έχει λάβει έγκριση για χρήση σε naive ασθενείς με συγκρίσιμα αποτελέσματα έναντι του Efavirenz.


Απο το Συνέδριο.
_________________
Andreas

Κλειδωμένο