H συνέχεια μιας επιστολής...

Τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε

Συντονιστές: rainbow, nikos1967, bear

Άβαταρ μέλους
HopelesslyRomantic
Δημοσιεύσεις: 413
Εγγραφή: 28 Οκτ 2010, 00:55

Δημοσίευση από HopelesslyRomantic » 11 Δεκ 2010, 17:55

πολυ καλογραμμενη επιστολη και γεματη ουσια

1000 μπραβο παιδια. :D
Η σχεση ειναι χορος. Που χορευεις χωρις να πατας τον αλλο. :D

Άβαταρ μέλους
rainbow
Δημοσιεύσεις: 4507
Εγγραφή: 05 Απρ 2008, 20:19
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από rainbow » 12 Δεκ 2010, 10:30

Hi_VIE έγραψε:πολυ καλογραμμενη επιστολη και γεματη ουσια

1000 μπραβο παιδια. :D
Να εισαι καλά Ηi_VIE :wink: :D

Άβαταρ μέλους
ThinkPoz
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 29 Δεκ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Piraeus

Δημοσίευση από ThinkPoz » 12 Δεκ 2010, 16:44

Σας ευχαριστώ! Πολύ όμως.
Γιώργος

perezoso
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2010, 14:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από perezoso » 12 Δεκ 2010, 19:16

rainbow έγραψε:Η επιστολή που στείλαμε στον Γ.Παπανδρέου

Κύριε Πρωθυπουργέ,

................
Εκφράζοντας πολλές από τις ανησυχίες των χιλιάδων , δυστυχώς;, οροθετικών στον ιό του HIV στόχος αυτής της επικοινωνίας μας μαζί σας δεν είναι μόνο να απαριθμήσουμε κάποια από τα προβλήματά μας αλλά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον ρυθμό αύξησης νέων οροθετικών ατόμων.

.........

Η χώρα μας για το πρόβλημα του HIV/AIDS έχει πάρει , με αποφάσεις παλαιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ , αρκετά θετικά μέτρα , όπως εξασφάλιση πλήρους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κοινωνικές παροχές , που εναρμονίζονται με τα βασικά Ευρωπαϊκά δεδομένα.
...........

Ανδρέας Μ…..
Ζαχαρίας Κ...
Καταρχήν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία...
Έχω απομονώσει μερικά σημεία γιατί θέλω να κάνω κάποια "ανεξάρτητα" σχόλια...
  • Ο μόνος τρόπος για να μη βλέπουμε τη λοίμωξη να εξαπλώνεται είναι οι κυβερνήσεις να πιέσουν ξανά και ξανά τις φαρμακοβιομηχανίες να δώσουν το φάρμακο στην αγορά.
  • Το ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ έκανε θετικά βήματα δε νομίζω να τον ευαισθητοποιεί και πολύ... αναρωτιέμαι μήπως η αναφορά του παλιού ΠΑΣΟΚ φέρει τα αντίθετα από τα ποθητά αποτελέσματα.
  • Τέλος και πάλι συγχαρητήρια και για το ενυπόγραφο.
Ελπίζω να βγαίνει νόημα!
Χρήστος

gp
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 18 Ιουν 2007, 09:36

Δημοσίευση από gp » 13 Δεκ 2010, 23:28

άψογα

noname
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010, 23:25

Δημοσίευση από noname » 13 Δεκ 2010, 23:42

Μπράβο!
Πολύ καλή επιστολή και φυσικά, εξαιρετική κίνηση!
Αλλά, να εκεταλευτώ την ευκαιρία και να σχολιάσω (κι εγώ) δυστυχώς αρνητικά ,οτι καιρός ήταν να γίνει μια αξιοσέβαστη κι άξια λόγου, συζητήσεως κι αναφοράς κίνηση.
Μπράβο παιδιά! Περιμένουμε τις επόμενες....

Άβαταρ μέλους
iluvatar
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 20 Ιαν 2011, 17:58

Δημοσίευση από iluvatar » 22 Ιαν 2011, 10:24

συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και απο εμένα :)

Άβαταρ μέλους
rainbow
Δημοσιεύσεις: 4507
Εγγραφή: 05 Απρ 2008, 20:19
Τοποθεσία: Αθήνα

Re:

Δημοσίευση από rainbow » 27 Σεπ 2018, 11:30

Στη μνήμη του Ζακ.
Δυστυχώς 9 χρόνια μετά πολλά παραμένουν ως πρόβλημα.

rainbow έγραψε:
10 Δεκ 2010, 16:36
Η επιστολή που στείλαμε στον Γ.Παπανδρέου

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Λίγες μέρες πριν την 1η Δεκέμβρη ,Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκφράζοντας πολλές από τις ανησυχίες των χιλιάδων , δυστυχώς;, οροθετικών στον ιό του HIV στόχος αυτής της επικοινωνίας μας μαζί σας δεν είναι μόνο να απαριθμήσουμε κάποια από τα προβλήματά μας αλλά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον ρυθμό αύξησης νέων οροθετικών ατόμων.

Δυστυχώς τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για την επιδημιολογία του HIV/AIDS στη χώρα μας ,σταματούν στον Οκτώβρη του 2008.
Μεχρι και τότε τα καταγεγραμμένα (επισήμως), οροθετικά άτομα ανέρχονταν σε 9.229, εκ των οποίων τα 547 μόνο στο διάστημα από 01/01/2008-31/10/2008. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ οι τάσεις είναι αυξητικές και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Βέβαια ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος και μόνο στατιστικά μπορεί να εκτιμηθεί, μια και πάρα πολλοί διστάζουν να εξετασθούν ή θεωρούν ότι δεν τους αφορά.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο υιοθετήθηκε από την πολιτεία ένα πενταετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση του HIV/AIDS στη χώρα μας.
Θα ήταν κουραστικό για εσάς να σας απαριθμήσουμε τις δράσεις και τους στόχους αυτού του Σχεδίου, επιγραμματικά μόνο θα σας αναφέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΕ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ενώ από το Σχέδιο προβλέπεται ετήσια αξιολόγηση υλοποίησής του, δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση και όλοι περιμένουν την 1η Δεκέμβρη για κάποιες «χορηγίες» από το Υπουργείο Υγείας, για εκδηλώσεις του «ποδαριού» για να βγάλουμε την «υποχρέωση» και ίσως και κανένα ευρώ!

Κύριε Πρωθυπουργέ,
τα κονδύλια για «ενημέρωση» της μιας ημέρας είναι χαμένα χρήματα και δυστυχώς πολλές φορές ειναι και το αντικείμενο διαφθοράς και σπατάλης δημοσίου χρήματος.
Η ενημέρωση πρέπει να είναι διαρκής, να αφορά όχι μόνο το Υπουργείο Υγείας αλλά κυρίως το Υπουργείο Παιδείας.
Η ενημέρωση θα πρέπει να αρχίζει πολύ νωρίς, πριν την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας των νέων μας και μέσα από την καθιέρωση της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία να γίνει ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας αύξησης των κρουσμάτων.
Εμείς οι οροθετικοί ,που από απροσεξία μας και επιπολαιότητα βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση, πραγματικά θλιβόμαστε να βλέπουμε καθημερινά να αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας.

Η χώρα μας για το πρόβλημα του HIV/AIDS έχει πάρει , με αποφάσεις παλαιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ , αρκετά θετικά μέτρα , όπως εξασφάλιση πλήρους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κοινωνικές παροχές , που εναρμονίζονται με τα βασικά Ευρωπαϊκά δεδομένα.
Όμως πρόσφατη αξιολόγηση του ευρωπαϊκού οργανισμού Health Consumer Power House κατατάσσει την Ελλάδα προτελευταία σε 29 χώρες της Ευρώπης ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS.
Η αξιολόγηση του οργανισμού διαπιστώνει σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της πρόληψης και στην πρόσβαση μεταναστών ή άλλων ανασφάλιστων ασθενών στην αντιρετροϊκή θεραπεία.
Η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και τα προβλήματα πρόσβασης στα φάρμακα κατά του AIDS για τους μετανάστες που ζούν στην Ελλάδα είναι δυο προβληματικοί τομείς οι οποίοι αν δεν βελτιωθούν θα έχουν σοβαρές συνέπειες στο μέλλον, αναφέρει η δρ Beatriz Cebolla , επικεφαλής της έρευνας.

Για τα προβλήματα των οροθετικών,

Πρώτο και βασικό αίτημα είναι η ίδρυση και άλλων Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων στην Περιφέρεια και κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ενώ στην Αθήνα και τον Πειραιά λειτουργούν 12 ΜΕΛ στην Βόρειο Ελλάδα λειτουργούν μόνο 2 !! (1 ΜΕΛ στην Θεσσαλονίκη και 1 ΜΕΛ στην Αλεξανδρούπολη) , που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες μιας περιοχής 3.500.000 πολιτών

Στελέχωση των υπό λειτουργία ΜΕΛ με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των ΜΕΛ και όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όσον αφορά τις υποδομές υποδοχής των ασθενών , ώστε να εξασφαλίζονται και οι συνθήκες του ιατρικού απορρήτου και προβλημάτων στιγματισμού.

Αντιμετώπιση ρατσισμού και διακρίσεων σε βάρος οροθετικών ατόμων (υποθέσεις απολύσεων , άρνησης παροχής ιατρικών υπηρεσιών κλπ) . Εξασφάλιση πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων οροθετικών.

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας Κύριε Πρωθυπουργέ θα θέλαμε μέσα σε όλο αυτό το φόρτο εργασίας σας, να βρείτε την δυνατότητα με την ευκαιρία και της 1ης Δεκέμβρη να δώσετε το στίγμα της πολιτικής σας στον τομέα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών του HIV/AIDS.


Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


ΥΓ.
Η επιστολή υπογράφεται μόνο από εμάς ,εκφράζει όμως τις απόψεις και ανησυχίες πολλών περισσότερων οροθετικών ,που δυστυχώς διστάζουν να υπογράψουν.

Ανδρέας Μαζαράκης
Ζαχαρίας Κωστόπουλος

Απάντηση